Alle begrippen

Betekenis: Trust Flow

Trust Flow is een begrip dat gebruikt wordt door Majestic. De Trust Flow wordt uitgedrukt in een getal van 1 tot 100. De Trust Flow geeft de mate aan waarin kwalitatief hoogwaardige backliks aanwezig zijn. De Trust Flow wordt door Majestic toegekend op basis van hun eigen ontwikkelde algoritme.

Wat betekent een hoge Trust Flow?

Een hoge Trust Flow geeft aan dat er veel waardevolle links binnenkomen. Hiermee wordt bedoeld dat de domein autoriteit van de binnenkomende links vaak relatief hoog is. Backlinks van domeinen met een hoge autoriteit zullen meer bevorderlijk zijn dan links van domeinen met een lage autoriteit. De Trust Flow wordt gebruikt om onderscheid te kunnen maken tussen de kwaliteit van de inkomende links en de kwantiteit van de inkomende links.

Waarden van het backlinkprofiel

Majestic is een tool voor het analyseren van het backlinkprofiel van websites. Er worden meerdere scores gegeven aan het backlinkprofiel: De Domain Rating (DR) en de Trust Flow (TF, en de Citation Flow (CF). De DR is een algemene score, die aangeeft hoe effectief het backlinkprofiel is in algemene zin. De Citation Flow heeft betrekking op de kwantiteit van de backlinks. De Trust Flow heeft betrekking tot de betrouwbaarheid van de backlinks. De waarde van het backlinkprofiel wordt bepaald aan de hand van alle inkomende ‘do-follow links‘.

Trust Flow betekenis

Hierboven zie je een voorbeeld van een overzicht in Majestic waarin de Trust Flow en de Citation Flow worden weergeven.

Hoe hoog moet de Trust Flow zijn?

Voor een goede organische vindbaarheid is het van belang dat zowel de Trust Flow als de Citation Flow zo hoog mogelijk zijn. Ook de verhouding tussen de twee waarden is van belang. Liggen de waarden erg ver uit elkaar, dan heeft je website een minder natuurlijk backlinkprofiel. Voor een optimale werking zijn beide waarden vergelijkbaar met (of beter dan) die van je belangrijkste concurrenten.

De Trust Flow verhogen

Het verhogen van de Trust Flow zal bijdragen aan de organische vindbaarheid van je website. Het is niet altijd makkelijk om links van domeinen met een hoge autoriteit te krijgen. Immers: de meeste websitebeheerders kennen de waarde van een kwalitatief goede backlink als geen ander. Door kwalitatief de beste content aan te bieden kan je Trust Flow na verloop van tijd verbeteren.  Een andere optie is  door in te zetten op sponsor linkbuilding. Hierbij wordt er door specialisten gezocht naar mogelijkheden om jouw website van hoogwaardige backlinks te voorzien. De meest geschikte partners worden benaderd om zo waardevolle links te realiseren.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Trust Flow?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Trust Flow.

Kom in contact