Alle begrippen

Betekenis: Core Web Vitals

Core Web Vitals zijn een set van specifieke factoren die Google gebruikt om de gebruikerservaring van een webpagina te beoordelen. Deze factoren zijn onderdeel van Google’s “Page Experience” signalen, die de kwaliteit van de gebruikerservaring op het web meten. De drie Core Web Vitals zijn: Largest Contentful Paint (LCP), First Input Delay (FID) en Cumulative Layout Shift (CLS). Samen bieden ze een duidelijk beeld van de laadsnelheid, interactiviteit en visuele stabiliteit van een pagina.

Het belang van Core Web Vitals

De belangrijkste reden om aandacht te besteden aan Core Web Vitals is hun invloed op de zoekmachineoptimalisatie (SEO). Websites die goed scoren op deze vitale punten bieden een betere ervaring aan bezoekers, wat kan leiden tot hogere posities in zoekresultaten van Google. Dit betekent meer zichtbaarheid, meer verkeer en potentieel een hogere conversieratio. Het optimaliseren van deze factoren is dus cruciaal voor elke website-eigenaar of online marketeer die streeft naar succes op het internet.

Hoe optimaliseer je Core Web Vitals?

Om de Core Web Vitals van een website te optimaliseren, is het belangrijk om te beginnen met een grondige analyse van de huidige prestaties. Tools zoals Google’s PageSpeed Insights of Lighthouse kunnen inzicht geven in hoe goed een site presteert op elk van de drie vitale punten. Van daaruit kan men gerichte verbeteringen aanbrengen, zoals het verminderen van de laadtijden door afbeeldingen te optimaliseren, het minimaliseren van JavaScript-uitvoeringstijd voor een snellere FID, of het voorkomen van onverwachte layoutverschuivingen voor een betere CLS. Door continue monitoring en aanpassing kunnen websites hun gebruikerservaring verbeteren, wat uiteindelijk leidt tot betere SEO-resultaten en een succesvollere online aanwezigheid.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Core Web Vitals?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Core Web Vitals.

Kom in contact