Alle begrippen

Betekenis: Featured snippet

Een featured snippet is een uitgelicht fragment binnen de zoekresultaten pagina. Hierin wordt informatieve inhoud weergeven die de zoekvraag beantwoord.  Een featured snippet is het best rankende organische zoekresultaat.

De betekenis van een featured snippet

Een featured snippet is een speciaal zoekresultaat binnen de SERP (Search engine result page). Voor dit fragment is meer ruimte gereserveerd dan voor andere zoekresultaten. Hierdoor kan er meer informatie worden weergeven. Het doel van featured snippets is om het directe antwoord op een zoekvraag al op de resultatenpagina te tonen. Een featured snippet wordt getoond boven andere organische zoekresultaten, maar onder de gesponsorde resultaten.

featured snippet voorbeeld

Soorten featured snippets

Het algoritme van Google selecteert automatisch fragmenten van webpagina’s om als featured snippet te tonen. Dat kan neerkomen op verschillende vormen van informatie:

  • Paragraaf: Een paragraaf wordt gebruikt om direct antwoord te geven op de vraag.

 

  • Tabellen: Simpele tabellen kunnen direct worden weergeven in de zoekresultaten pagina. Denk aan standen van sportcompetities of kalenders.

 

  • Video’s: Zelfs fragmenten van video’s kunnen geselecteerd worden als featured snippet. De zoekmachine selecteert dan een fragment van een informatieve video welke kan worden afgespeeld in de zoekmachine.

 

  • Bullet points: Ook kunnen lijsten worden geselecteerd als featured snippet. Denk aan ingrediënten in een gerecht, of op opsommingen van voordelen.

 

Hoe krijg je een featured snippet in Google?

Allereerst is het belangrijk om te vermelden dat het nooit gegarandeerd kan worden dat je een featured snippet krijgt. Er is namelijk niet een vaste serie handelingen die je kan doen om een uitgelicht zoekresultaat van jouw webpagina te krijgen. Wél kun je een aantal dingen doen om de kans te vergroten dat je een featured snippet krijgt:

  • Richt je op vragende zoekopdrachten
  • Geef kort en direct antwoord zoekvragen
  • Schrijf goed leesbare tekst. Maar alinea’s niet te lang, maar geef wel uitgebreide informatie.
  • Gebruik structured data,  bijvoorbeeld schema.org
  • Plaats informatie in een lijst of tabel

Om een featured snippet te krijgen, moet je pagina daarnaast op de 1e positie worden vertoond in de zoekmachine. Hiervoor is een hoge domein autoriteit vereist. Om de kans op featured snippets te vergroten kun je dus stellen dat een goed backlinkprofiel een vereiste is.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Featured snippet?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Featured snippet.

Kom in contact