Alle begrippen

Betekenis: Google Penguin

Google Penguin is de naam die Google gaf aan reeds ingrijpende updates. De Penguin update heeft het doel om de zoekmachine te verbeteren. Google Penguin heeft met name invloed op de manier waarop website autoriteit tot stand komt.

Meer over de Google Penguin update

Google Penguin is de naam die Google gaf aan een ingrijpende update aan het zoekmachine algoritme. Net als de Panda update, was de Penguin update bedoelt om content van lage kwaliteit uit de SERP te weren. De Penguin updates werden doorgevoerd tussen 2012 en 2017.

Wat is er veranderd door de Penguin update?

Google Penguin is een aanvulling op het algoritme met als doel om content van lage kwaliteit af te remmen. De Penguin update heeft vooral invloed gehad op website autoriteit. Dit komt omdat de update specifiek is ontwikkeld om de waarde van backlinks in te schatten.

Onnatuurlijke ankerteksten: Wanneer een pagina veel verwijzende domeinen heeft met de ankertekst “beste verzekeringsmaatschappij”, is het zoekmachine algoritme door deze update beter in staat om dit als onnatuurlijke linkbuilding te beoordelen.

Keyword stuffing: Het vullen van een pagina met grote aantallen zoektermen of herhalingen van dezelfde termen in een poging om de posities te manipuleren is door de Penguin update lastiger geworden.

De plek waar backlinks zich bevinden: De Penguin update heeft ook als doel om het algoritme beter in staat te maken om de waarde van links in te schatten. Een belangrijk onderdeel hiervan is de plek waar backlinks zich bevinden. Het gebruiken van internetfora met spamcommentaar waarin gelinkt wordt naar een websites wordt beter herkend en draagt zo niet meer bij aan de website autoriteit.

 

Waarom update Google het zoekmachine algoritme regelmatig?

Om te begrijpen waarom Google het algoritme regelmatig update is het belangrijk om het doel van de zoekfunctie te begrijpen. Google wil met de zoekmachine, gebruikers voorzien van een middel om naar informatie te zoeken die zo goed mogelijk bij de zoekintentie en de informatiebehoefte van de gebruiker aansluit. Hiervoor is het nodig om websites met goede content te onderscheiden van websites met content van lage kwaliteit. De Penguin update is net als de Panda update een update die bijdraagt aan betere beoordeling van websites en content.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Google Penguin update?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Google Penguin update.

Kom in contact