Alle begrippen

Betekenis: Owned media

Owned media kan een krachtig middel zijn voor bedrijven die hun doelgroep willen bereiken. Het is een belangrijk onderdeel van de online marketing mix. Owned media omvat alle digitale kanalen en eigendommen die onder controle van het bedrijf vallen. Een bedrijf heeft dus altijd volledig controle over deze kanalen.

Soorten owned media

Owned media zijn dus alle kanalen en eigendommen die onder directe controle van het bedrijf vallen. Denk hierbij aan de website, social media accounts, blogs, een nieuwsbrief, podcasts en nog veel meer. Deze kanalen bieden bedrijven de mogelijkheid om waardevolle content te delen met hun doelgroep. Hierdoor kunnen ze goed communiceren met hen en bouwen ze relaties op om de klantenbinding te versterken. Niet elk soort owned media past bij de doelgroep waar het bedrijf zich op focust of haar doelstellingen. Het is dus belangrijk om hier goed over na te denken zodat het bedrijf haar strategie en marketing mix hierop kan aanpassen.

Owned media en SEO

Owned media speel een belangrijke rol in de SEO van een website. Een belangrijk aspect van SEO is contentcreatie. Door owned media kan een bedrijf haar eigen content creƫren en publiceren op bijvoorbeeld haar website en andere digitale kanalen. Door deze content te laten aansluiten op de zoekopdrachten van gebruikers kan een website hoger in de zoekresultaten komen. Daarnaast kan owned media ook bijdragen aan website optimalisatie en linkbuilding. Doordat je zelf controle hebt over je website kan je goed website optimalisatie uitvoeren door bijvoorbeeld gebruik van relevante zoekwoorden, meta descriptions en interne links. Owned media kan bijdragen aan linkbuilding door het delen van waardevolle content op social media en het aanbieden van gastblogs aan andere websites. Zo kan een bedrijf waardevolle links naar de eigen website verkrijgen.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Owned media?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Owned media.

Kom in contact