Alle begrippen

Betekenis: Meta beschrijving

Met Meta beschrijving wordt doorgaans de korte omschrijving van de inhoud van een pagina, welke getoond wordt in de organische zoekresultaten van Google, bedoeld. Deze tekst bestaat uit 2 regels, en bevat ongeveer 155 tekens. De meta beschrijving is zichtbaar onder de meta titel.

De betekenis van een meta beschrijving

Webdevelopers kunnen metateksten zelf invullen. De meta beschrijving vertelt niet alleen aan gebruikers van de zoekmachine waar een pagina over gaat. Ook zoekmachines zelf gebruiken de meta omschrijving om posities in de organische zoekresultaten te bepalen. In een goede meta omschrijving zijn dus enkele belangrijke zoektermen opgenomen.

Wanneer er geen meta beschrijving wordt ingevuld pakt Google zelf een stukje tekst je webpagina. Er wordt dan een zo relevant mogelijk stukje tekst van je webpagina weergeven in de snippet. Wanneer de websitebeheerder wel een omschrijving heeft ingevuld maar de zoekmachinegebruiker een zoekvraag indient die niet wordt beantwoord door de ingevulde beschrijving, dan kan je pagina nog steeds worden getoond. Er wordt ook dan een relevant stukje tekst van de pagina geselecteerd om te weergeven in de snippet. De voorwaarde hiervoor is dat de pagina wel antwoord moet geven aan de zoekvraag.

Het is dus verstandig om altijd een meta titel en meta beschrijving in te vullen: Baat het niet dan schaadt het niet. Een pagina zal extra goed scoren op keywords welke bewust in de meta zijn opgenomen door de websitebeheerder.

Meta beschrijving voor websites invullen

De meta beschrijving is voor de meeste websites makkelijk te veranderen. Dit doe je eenvoudig in het daarvoor bestemde invul vak in je CMS. Vervolgens plaatst het CMS in de tags in de broncode van je webpagina. Deze HTML tag geeft aan een zoekmachine aan hoe de pagina kan worden samengevat. Zoekmachinealgoritmes controleren wel of je metatag overeenkomt met de content op de pagina. Is dit het geval, dan zal de door jouw ingevulde meta beschrijving door Google werden getoond in de SERP.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Meta beschrijving?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Meta beschrijving.

Kom in contact