Alle begrippen

Betekenis: Rich snippet

Rich snippets zijn resultaten in Google welke extra informatie bevatten. Deze extra informatie kan bijvoorbeeld een afbeelding zijn, snelkoppelingen naar categorieën op de website, reviews, afbeeldingen, adresgegevens en nog veel meer. Rich snippets krijg je door structured data toe te voegen aan het HTML script van je website.

De betekenis van rich snippets

Rich snippets zijn organische zoekresultaten die extra informatie bevatten. Deze extra informatie is bedoeld om de zoekmachine gebruiksvriendelijker te maken. Gebruikers komen door rich snippets meer te weten over de inhoud van een website of webpagina. Er zijn veel verschillende soorten rich snippets:

  • Extensies
  • Breadcrumbs
  • Bedrijfslogo
  • afbeelding
  • product beoordeling
  • tabellen
  • video’s
  • Bedrijfsinformatie

Een rich snippet bevat meer informatie dan simpele snippet. Daardoor vallen ze meer op en hebben ze doorgaans een hogere CTR dan simpele snippets. Rich snippets zijn een uitstekend middel om je pagina’s meer op te laten vallen in de SERP.

Voorbeeld van een rich snippet

 Hoe krijg je rich snippets in Google

Google kan uitgebreide resultaten of fragmenten weergeven als je gestructureerde gegevens aan je website toevoegt. Structured data is een stukje code in een specifiek formaat, zo geschreven dat zoekmachines het begrijpen. Zoekmachines lezen de code en gebruiken deze om rich snippets te creëren. Voor het creëren van dergelijke codes zijn verschillende tools beschikbaar. De codes voor structured data voeg je toe aan de broncode van je website. Hierbij is het van belang dat je de richtlijnen voor structured data volgt. Wanneer de structured data fouten bevat of de richtlijnen niet zorgvuldig worden gevolgd zal de zoekmachine de codes niet vertalen tot snippet extensies.

De voordelen van rich snippets

Het grootste voordeel van rich snippets is dat zoekmachinegebruikers van meer informatie worden voorzien. Dit kun jij als websitebeheerder gebruiken door mensen in de resultatenpagina te overtuigen. Door jouw assortiment uit te leggen, product beoordelingen te geven of afbeeldingen toe te voegen zal je meer verkeer binnen halen. Je zoekresultaten vallen namelijk meer op en drukken andere resultaten weg. Hierdoor zul je een hoger CTR halen. Door structured data toe te voegen kunnen zoekmachines de content van je website beter begrijpen. Daardoor kunnen je pagina’s op bepaalde specifieke zoekposities toch gaan stijgen. Hoewel snippet extensies dus geen directe ranking factor is, kun ze toch helpen om meer websiteverkeer binnen halen!

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Rich snippets?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Rich snippets.

Kom in contact