Alle begrippen

Betekenis: Technische SEO

Technische SEO bestaat uit het verbeteren van de techniek achter een website om betere posities te behalen in de zoekmachine. Technische SEO verbeterd de laadsnelheid van webpagina’s.

De betekenis van technische SEO

Technische SEO staat is een discipline die zich toelegt op het verbeteren van de websitetechniek om de organische resultaten in zoekmachines te verbeteren. Daarnaast kun je door technische SEO de gebruikerservaring van jouw website verbeteren. Doordat de websitesnelheid en website structuur verbeterd, zal je website gebruiksvriendelijker zijn. Zoekmachines hechten steeds meer waarde aan de laadsnelheid van je website. Daardoor wordt de techniek achter websites dus steeds belangrijker. Hierdoor kan het voorkomen dat websites met een goede snelheidsscore beter presteren dan alternatieve sites met een hogere domain authority.

De aspecten van technische SEO

Technische SEO bestaat uit meerdere facetten. De linkstructuur, het juist gebruik van redirects en canonical URL’s zijn technische aspecten waarmee websites geoptimaliseerd kunnen worden voor zoekmachines. Het gebruik van Google Page Speed is een belangrijke tool voor veel webdevelopers. Deze geeft pagina’s een technische kwaliteitsscore en biedt direct een overzicht van punten waarop de website kan worden verbeterd. Technische SEO zorgt niet alleen voor betere website snelheid. Een goede technische basis zorgt er ook voor dat jouw website klaar is om door te groeien en dat gebruikers op de juiste pagina’s terecht komen.

 

Profielfoto Olaf

Meer weten over Technische SEO?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Technische SEO.

Kom in contact