Online leadgeneratie

Als verkoper van bronwater heb je een tastbaar product in handen dat iedereen kent. Je product ligt al jaren in de supermarkt en hebt geen salesfunnel nodig om je klanten te overtuigen. Maar bij een nieuw product (of dienst) moet je eerst een relatie opbouwen met je doelgroep en ervoor zorgen dat je het vertrouwen wint. Dat doe je met online leadgeneratie. Op deze pagina vertellen we je meer over het nut van online leadgeneratie en hoe je het inzet voor jouw product of dienst.
online leadgeneration
online leadgeneratie
Olaf Peters - Foto Markant Internet

Meer weten over online leadgeneratie?

Onze specialisten vertellen je graag wat online leadgeneratie voor jouw onderneming kan betekenen!

Neem contact op!

De voordelen van leadgeneratie

Misschien herken je het wel: de omzet van je organisatie fluctueert maandelijks. Steekt sales meer tijd in het bouwen aan een relatie, dan zie je de omzet stijgen. Ligt sales stil, dan gebeurt er minder. Je wilt op structurele basis meer omzet genereren aan de hand van een continu proces. Door een gestructureerd leadgeneratie-proces op te stellen, zorg je op de lange termijn voor een continue stroom aan leads. De voordelen van online leadgeneratie op een rijtje:

✓ Je krijgt meer grip op je doelgroep
✓ Je verbetert je zichtbaarheid, naamsbekendheid en verkeer naar de site
✓ Je creëert micro-conversies, waardoor je eerder online in contact komt met je lead
✓ Je kunt resultaten beter meten en krijgt inzicht in de kosten per lead
✓ Je kunt de ROI per kanaal beter meten
✓ Je bespaart tijd door het proces te automatiseren
✓ Meer leads betekent meer klanten en dus meer omzet

online leadgeneratie

Leads genereren voor jouw organisatie

Je wilt ook een continue stroom aan leads, meer stabiliteit in je omzet en de ROI van je marketinginspanningen verhogen. En je vraagt je af: werkt dat ook voor mijn organisatie in de B2B of B2C?

Leads genereren voor B2C

Hoe snel een consument overstag gaat bij de aanschaf van een product of dienst, hangt onder andere af van de aanschafwaarde en het type product. Over een fles water in de supermarkt besluit de consument sneller dan bij het boeken van die ene, verre droomreis. In de B2C markt is online bestellen vaak gangbaar, waardoor leadgeneratie niet altijd het doel is. Toch kun je aan de hand van leadgeneratie de potentiële klant sneller overtuigen met een slimme strategie. Denk aan:

 • 10% korting op de volgende aankoop in ruil voor het e-mailadres 
 • Een winactie waar bezoekers hun e-mailadres moeten achterlaten om kans te maken 
 • Een seintje krijgen per e-mail wanneer een uitverkocht product weer terug op voorraad is

Op die manier hebben je bezoekers al een keer ‘ja’ gezegd en interesse getoond. Door consistent te werken aan de interactie met je lead, die het e-mailadres inmiddels heeft achtergelaten, bouw je een relatie op en kun je op basis van gedrag en interesse je boodschap personaliseren. Daarmee wordt de kans op een conversie groter.

leadgeneratie
online leads genereren

Leads genereren voor B2B

Leadgeneratie is bij uitstek geschikt voor de B2B markt. Bij grote, zakelijke aankopen gaan je klanten doorgaans niet over één nacht ijs. De aanschaf van nieuwe software, een innovatief coachingprogramma van duizenden euro’s of nieuwe kantoorinboedel roept twijfels op en wordt grondig onderzocht, voordat er over wordt gegaan op aankoop. ‘Welk product is het beste voor ons bedrijf? Wat is de prijs/kwaliteitverhouding? Wat levert het ons op?’ zijn een greep uit de vragen die je toekomstige consument heeft. Door eerst leads te genereren win je vertrouwen, krijg je meer inzicht in je doel en haal je een spreekwoordelijke drempel weg. Een aantal voorbeelden hoe je leads voor jouw B2B organisatie kunt genereren:

 • Twee weken proefversie van een softwareprogramma 
 • Vrijblijvende kennismaking met de coach 
 • Een webinar organiseren voor ondernemers over ergonomisch werken

Een online leadgeneratie-campagne in 7 stappen

Hoe zet je een online leadgeneratie-campagne op? Onze online marketeer deelt onze aanpak hieronder in 7 stappen.

leadgeneratie strategie
Olaf Peters - Foto Markant Internet

Meer weten over online leadgeneratie?

Laat je informeren door onze online marketing specialisten over de verschillende mogelijkheden van onze online leadgeneratie dienst!

Neem contact op!

Stap 1: Bepaal je doel & doelgroep

Wanneer je een campagne opzet of leadgeneratie strategie bepaalt, is je doel bepalen altijd de eerste stap. Waarom kies je voor een bepaalde campagne? Wat wil je bereiken? Schrijf dit zo specifiek mogelijk op. Bijvoorbeeld: ‘aankomend jaar wil ik een stijging van 5% in omzet realiseren. Dat betekent dat we aan het einde van dit jaar 1 miljoen euro omzetten’. Daarnaast wil je ook beschrijven wie je doelgroep is: op wie richt je je?

online leadgeneratie
leadgeneratie

Stap 2: Maak een buyer journey

Via welke kanalen zoekt je doelgroep? Op welke zoektermen zoeken ze? Op welke social mediakanalen zijn ze aanwezig en in hoeverre is jouw product of organisatie al bekend bij ze? Breng de buyer journey (of klantreis) in kaart. Aan de hand van vier stappen ‘see, think, do, care’, kun je de intentie per fase van de klantreis bepalen. Een korte introductie hiervan:

 1. See: je potentiële klant kent je organisatie nog niet en komt voor het eerst in aanraking met je product of dienst. 
 2. Think: Je potentiële klant kent je organisatie en denkt erover na en gaat op zoek naar je product of dienst. 
 3. Do: Je potentiële klant is overtuigd van jouw product en gaat over op actie. 
 4. Care: Het is nu je klant en je wilt zorgen dat het goede gevoel ook ná de aankoop blijft. Je stuurt op tevredenheid en eventueel retentie (terugkerende klant).

Stap 3: Bepaal de boodschap

Als coach praat je met medewerkers met als doel burn-out preventie. Als verkoper van kantoormeubilair richt je je met jouw producten op een 100% ergonomische houding en met de software voor het MKB beloof je 10% tijdwinst op de administratie voor ondernemers. Bepaal je USP en je boodschap waarmee je de gevoelige snaar van je ideale klant raakt.

online leads genereren
leadgeneratie

Stap 4: Creëer een conversie

Met online leadgeneratie wil je potentiële klanten aantrekken en ze overtuigen van jouw product. Creëer een conversiemoment waarmee je vervolgens de interactie (per mail) kunt aangaan. Een aantal voorbeelden van conversies waarmee je de interesse van de lezer peilt:

 • Een nieuwsbrief-inschrijving 
 • Online account aanmaken
 • Een download 
 • Afsluiten van een proefabonnement 
 • Een offerte-aanvraag 
 • Invullen van een contactformulier 
 • Een webinar-aanmelding
 • Een online aankoop

Stap 5: Bepaal de kanalen, middelen en boodschap per fase

Nu je weet wie je ideale klant is en op welke kanalen zij aanwezig zijn, ga je de kanalen en middelen bepalen. Je zet social media in om meer naamsbekendheid te genereren, haalt meer verkeer naar je website door te focussen op zoekmachine optimalisatie en gaat de interactie na een download aan via mail. 

Daarnaast bepaal je de boodschap per fase. In de ‘see’-fase bied je niet direct een kortingscode aan, terwijl je dat in de ‘do’-fase bijvoorbeeld wel doet. En op LinkedIn deel je andere content dan op Facebook. 

Organiseer met je team een content brainstorm waarbij ieder teamlid content verzint die past bij het doel en de conversie. Zorg dat verschillende specialisten binnen het bedrijf aanhaken, zodat je verschillende invalshoeken krijgt. Groepeer deze thema’s en bepaal welke content waar en wanneer wordt gedeeld.

online leads genereren
leadgeneratie

Stap 6: Deel content per kanaal

Tijd om de content uit te werken en in te plannen. Zorg dat je content een gezonde mix is van kennis delen, informatie geven en in de verkoopmodus schieten. Door op structurele basis kennis te delen, word je sneller als autoriteit binnen je niche gezien. Er zijn verschillende tools zoals Buffer, Facebook Business Manager en Later waarmee je je content de hele maand vooruit plant. Houd ook ruimte over voor spontane posts om in te spelen op actualiteiten. 

Vergeet ook niet de opvolging ná het conversiemoment. Hoe houd je de interactie gaande nadat iemand iets op je site heeft gedownload? Zorg voor automatische opvolging per mail en werk e-mailflows uit. Haak hier een marketing automation-specialist op aan.

Stap 7: Monitor, evalueer en optimaliseer

Wat is de interactie per kanaal? Hoeveel mensen klikken door naar je website? Wat is de CTR per kanaal? Hoeveel conversies vinden er plaats en wat is het conversiepercentage per kanaal? 

Door inzicht te krijgen in deze KPI’s, kun je meer grip krijgen op je marketingkanaal. Zo zie je bijvoorbeeld dat je veel views op Instagram hebt, maar weinig conversies. Terwijl de CTR op Facebook enorm hoog is. Dan kun je bijvoorbeeld concluderen dat Instagram meer geschikt is voor het begin van de klantreis waarbij je vooral naamsbekendheid verwerft, terwijl je op Facebook potentiële leads aanspreekt die al een keer hebben doorgeklikt naar je website. 

Maak een standaard dashboard waarin je wekelijks deze metrics doorloopt en optimaliseer minstens een keer per maand. Haak ook anderen weer aan tijdens dit overleg, zodat jullie kunnen brainstormen hoe je ervoor zorgt dat je structureel en aan de lopende band leads genereert.

online leadgeneratie
leadgeneratie
Olaf Peters - Foto Markant Internet

Weten wat online leadgeneratie voor jou kan betekenen?

Onze specialisten vertellen je graag wat online leadgeneratie voor jouw website kan betekenen!

Neem contact op!
leadgeneratie

Online leadgeneratie tools

Aan de slag met online leadgeneratie en zorgen voor een automatische stroom aan leads? Een greep uit de programma’s die wij hiervoor gebruiken:

 • Google Ads voor het adverteren in de zoekmachine.  
 • Facebook Ads manager voor het managen van social media ads op Instagram & Facebook. 
 • Google Search Console voor het monitoren van de organische resultaten in de zoekmachines. 
 • ActiveCampaign voor het opstellen van formulieren, mails en automatische mailflows voor automatische koppelingen na downloads én voor de automatische koppeling met andere softwaretools.

Online leadgeneratie oppakken met een specialist?

Na het lezen van alle informatie over online leadgeneratie ken je de basis. Overgaan op actie, bouwen aan je merk en gefocust blijven op het doel zijn het lastigste. Alleen kan je mooie stappen zetten, samen gaat dat een stuk sneller.

… Daarom gaan we SAMEN aan de slag!

Jij komt met een vraagstuk bij ons en samen bespreken we de kansen en strategie. Je vraagt niet iets aan ons en wij voeren het uit, maar we werken écht samen. Je wilt bijvoorbeeld een download aanbieden aan je websitebezoekers. Wij willen weten waarom je dat wilt. Is je doel nieuwe klanten werven? Dan gaan we daar aan werken. Met een download voor je doelgroep én een strategie op verschillende kanalen. Vanuit jouw doel bepalen we een online strategie die werkt.

leadgeneratie
online leadgeneratie

Een plan op maat

Wij werken niet met standaard pakketten. Iedere organisatie is uniek, dus zo behandelen we al onze klanten ook. Online marketing betekent kijken wat werkt, en wat niet. Zo worden we langzaam beter en focussen we op resultaat. Je krijgt van ons een plan op maat waar we samen aan werken. Maar voordat het zover is, doorlopen we samen eerst deze stappen:

 1. Je hebt contact met onze online marketeer  
 2. We voeren een analyse uit of plannen een intake 
 3. We bepalen een doel en plannen taken in
 4. Voelt dit goed? Dan gaan we aan de slag met een pilot op basis van drie maanden 
 5. We plannen een evaluatie. Ben je tevreden? Dan gaan we het commitment voor zes maanden met elkaar aan
 6. Na deze negen maanden blikken we terug op de periode. Wat hebben we bereikt? Wat kan beter? En w

Daarom kies je voor Markant Internet

Markant Internet staat voor hard werken, zichtbaar resultaat en een vleugje Twentse nuchterheid. Geen standaardpakket, maar een langetermijnrelatie waarop je kunt bouwen. Kies je voor Markant Internet, dan kies je voor:

✅Maatwerk op basis van jouw wensen en doelen

✅Een bureau met meer dan 10 jaar aan zoekmachine-ervaring 

✅Een volwaardig team dat samen met jou aan je doelen werkt 

✅Een samenwerkingspartner voor de lange termijn 

✅Persoonlijk contact: jouw vaste specialist is slechts één mail of telefoontje verwijderd 

✅Focus op jouw resultaat met gestructureerde werkwijze

leadgeneratie
Olaf Peters - Foto Markant Internet

Is online leadgeneratie interessant voor jouw onderneming?

Onze specialisten vertellen je graag wat online leadgeneratie voor jouw onderneming kan betekenen!

Neem contact op!