Alle begrippen

Betekenis: Off page SEO

Off-page SEO staat voor zoekmachineoptimalisatie waarbij de optimalisaties niet direct zichtbaar zijn op de website. Dit in tegenstelling tot on page SEO, waarbij optimalisaties zichtbaar zijn op de website zelf.

 

De betekenis van off page SEO

In het kort kun je stellen dat off page SEO zoekmachines helpt om te begrijpen wat anderen van jouw website vinden. Het creëren van backlinks van externe domeinen naar een website is de belangrijkste off page SEO techniek. Door het aanleggen van backlinks zal de websiteautoriteit stijgen. Hierdoor zal je website beter vindbaar worden in de organische zoekresultaten van Google. Daarnaast kun je je website aanmelden bij Google Mijn Bedrijf. Ook dat zorgt er voor dat je website beter vindbaar wordt. Voor het optimale resultaat zijn zowel on page als off page SEO optimalisaties nodig.

Voorbeelden van Off page optimalisaties

Er zijn verschillende off page SEO technieken om je online vindbaarheid te verbeteren. Off page SEO heeft betrekking tot technieken die gebruik maken van andere platformen of websites. Denk aan de volgende technieken:

Deze technieken helpen zowel bezoekers als zoekmachines om het aanbod van jouw website beter te begrijpen. Het verhoogt de relevantie van je website, het vertrouwen en de autoriteit.

De belangrijkste off page SEO techniek: Linkbuilding

Linkbuilding is een facet van zoekmachine optimalisatie waarbij link worden gegenereerd vanaf externe webpagina’s naar een specifieke website. Dit is een belangrijk onderdeel van zoekmachine optimalisatie. Het Google Algoritme gebruikt namelijk verwijzingen van websites naar andere websites als een indicator dat een website autoriteit is op een bepaald gebied. Linkbuilding is een complexe discipline waarbij met veel factoren rekening moet worden gehouden. Wil je linkbuilding op je juiste manier inzetten? Dan is linkbuilding uitbesteden aan de specialisten van Markant Internet een slimme zet!

Andere vormen van SEO optimalisaties

Naast off page SEO zijn er optimalisaties mogelijk op technisch gebied, (technische SEO) en optimalisaties die doorgevoerd kunnen worden op de pagina zelf. (on page SEO).  Technische SEO heeft betrekking tot het sneller maken van je website. Wie duurzame groei van organisch zoekverkeer in zijn doelstellingen heeft staan kan niet om off page SEO optimalisaties heen. Voor het beste resultaat worden websites op alle SEO gebieden geoptimaliseerd.

Profielfoto Olaf

Meer weten over Off page SEO?

Onze specialisten staan voor je klaar. Neem contact met ons op om meer te weten te komen over Off page SEO.

Kom in contact